1 Created with Sketch.

Ons verhaal

Welkom bij de openbare basisschool ’t Mozaïek te Oost – Souburg. De school heeft op dit moment zo’n 75 leerlingen.’t Mozaïek maakt deel uit van de Brede School het Kroonjuweel en is één van de Archipelscholen op Walcheren. Op deze website stellen wij ons graag aan u voor. ’t Mozaïek is een openbare school, dat wil o.a. zeggen dat bij ons op school iedereen welkom is, ongeacht geloofsovertuiging of levenshouding.

 

Niet voor niets heten wij het Mozaïek : “een bonte verzameling” van unieke kinderen waarmee gelijk gezegd is dat bij ons de aandacht voor het individu voorop staat.

 

De school bevindt zich in het noordelijke deel van Oost-Souburg en grenst aan de nieuwbouwwijk ‘Souburg-Noord’. Vanaf het schooljaar 2011/2012 maakt ’t Mozaïek samen met de protestants- christelijke school “Het Kompas” deel uit van een Brede School.

 

In de Brede School is er verder een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een mediatheek, een wijkontmoetingsruimte en een sporthal.

 

In het nieuwe gebouw wordt onderwijs gegeven met veel aandacht voor het pedagogisch klimaat. Het kleurrijke gebouw  levert hier een eigen bijdrage aan. Het gebouw is licht, vrolijk en uitnodigend en voldoet aan alle eisen van een hedendaags schoolgebouw. Er is energiezuinige vloerverwarming en luchtcirculatie. Ook zijn er twee compleet ingerichte gymzalen, die door het openen van een flexibele scheidingswand zijn samen te voegen tot een grote sportzaal.